Амерички медији приказали руско бомбардовање као америчко (видео)

Пратите нас
Америчка телевизија Пи-Би-Ес је приликом емитовања вести о резултатима бомбардовања америчких снага по позицијама терористичке организације Исламска држава користила снимке руских ваздушних напада, саопштио је портал „Информејшен клиринг хаус“.

Недавно је Вашингтон најавио да ће интензивирати нападе по положајима ИД, а убрзо затим медији су писали о резултатима америчке авијације — 116 уништених камиона који су нелегално превозили нафту.

Међутим, телевизијска станица Пи-Би-Ес је у оквиру свог програма као доказ приказала исти снимак који је објавило руско Министарство одбране. Спикер је за време приказивања снимка објашњавао да је америчка авијација „први пут гађала камионе који нелегално превозе нафту“.

© Фото : Youtube/PBS NewsHourСнимак који је објавила америчка телевизија Пи-Би-Ес као доказ да су америчке војне снаге гађале положаје ИД
Снимак који је објавила америчка телевизија Пи-Би-Ес као доказ да су америчке војне снаге гађале положаје ИД - Sputnik Србија
Снимак који је објавила америчка телевизија Пи-Би-Ес као доказ да су америчке војне снаге гађале положаје ИД

Пи-Би-Ес ни у једном тренутку није објавио извор снимка, нити је споменуо да је реч о нападима које је извршила руска авијација.

Иначе, на снимку који је објављен на веб-сајту руског министарства види се како руска авијација бомбардује комплекс за прераду нафте који контролишу терористи ИД.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала