Након Су-24 могу се очекивати и други инциденти

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаРиски председник Влалдимир Путин
Риски председник Влалдимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Након инцидента са Су-24 у Сирији не можемо искључити друге инциденте и наши грађани се могу наћи у опасности, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
С-400 у пуном издању са ракетама земља-ваздух - Sputnik Србија
Русија пребацује С-400 у Сирију (видео)

„Након онога што се јуче десило не можемо искључити неке друге инциденте, и ако до њих дође ми треба на овај или онај начин да реагујемо. И наши грађани који се налазе у Турској, наравно, налазе се у значајној опасности и Министарство иностраних послова обавезно је да о томе говори“, рекао је Путин.

Спасени руски пилот, који је пребачен у базу Хмејмим, биће награђен, рекао је Путин. Декретом који је потписао руски председник, награђена су три хероја сиријске операције, од тога су два одличја додељена постхумно.

Гардијска крстарица Москва - Sputnik Србија
Крстарица „Москва“ ће штитити руске авионе након инцидента са Су-24

Председник Русије је додао да ће у руску војну базу у Сирији бити пребачен противракетни комплекс С-300.

„Што се тиче мера за осигурање безбедности летова наше борбене авијације у Сирији, о којима је јуче било речи, мало је предлога. О томе сам јутрос разговарао са руководством Министарства одбране. У Сирију ће у нашу ваздушну базу бити пребачен комплекс противракетне одбране С-300. Надам се да ће то, као и друге мере — то није једина мера коју ћемо предузети — бити довољно да се осигура безбедност летова“, рекао је Путин новинарима.

Дмитриј Медведев - Sputnik Србија
Анкара штити терористе јер има финансијске интересе од нафте ИД

„Проблем није у тој трагедији са којом смо се јуче суочили јуче, проблем је много дубљи. Видимо — и не само ми, уверавам вас, то види читав свет — садашње руководство Турске током дугог низа година води прилично циљану унутрашњу политику за подршку исламизацији своје земље“, изјавио је Владимир Путин.

„Ми сами подржавамо ислам, и то ћемо и даље радити, али (у Турској) је реч о подршци радикалнијим правцима. И то само по себи ствара веома неповољну средину, атмосферу која се на први поглед не види“, навео је председник Русије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала