Новинари: Живи смо захваљујући прслуцима и сиријској војсци (видео)

© SputnikРуски новинари
Руски новинари - Sputnik Србија
Пратите нас
Два новинара телевизије Раша тудеј и новинар агенције Тас, који су повређени када је противтенковска граната пала поред њиховог аутомобила близу турско-сиријске границе, стигли су рано јутрос у Москву.

„Још увек ми звони у уху. На лево ухо не чујем добро, али се опорављам“, рекао је репортер РТ Роман Косарев, додајући да је веома срећан што је стигао кући и што ће видети своју породицу.

Новинар Раша тудеј на арапском Саргон Хадаја захвалио је сиријској армији што је спасла њихове животе.

Сиријски војници на борбеним положајима у подручју града Палмире - Sputnik Србија
Сирија: Рањена три руска новинара (видео)

Новинари су изјавили да су били нападнути у близини града Сама, који се налази под контролом Нусра фронта и других терористичких група.

„Експлозија је била прилично јака, па сам задобио потрес мозга“, рекао је Косарев, додајући да су носили новинарска обележја.

„Имали смо плаве шлемове, плаве јакне… И били смо јасно видљиви супротној страни када је пуцала на нас“, нагласио је он.

Новинари су навели и да су им локалне терористичке групе, објављивањем њихових слика на Фејсбуку, претиле да ће их убити.

​Новинарски тим РТ чинили су дописник Роман Косарев и новинар РТ на арапском Саргон Хадаја. Косарев је приликом напада задобио потрес мозга, док су код његовог колеге гелери пронађени у нози и леђима. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала