Сукоби са избеглицама на грчко-македонској граници, повређени полицајци

© AP Photo / Giannis PapanikosСукоби македонске полиције и миграната на грчко-македонској граници
Сукоби македонске полиције и миграната на грчко-македонској граници - Sputnik Србија
Пратите нас
Група миграната покушала је данас да уђе у Македонију из Грчке, бацајући каменице на полицију, a у нередима је повређено 18 полицајаца, саопштили су македонски званичници.

Министарство унутрашњих послова је саопштило да су од 18 повређених полицајаца двојица хоспитализована.

До нереда на граничном прелазу Ђевђелија дошло је пошто су македонски војници почели да затварају део границе подизањем 2,5 метра високе ограде. Неколико полицијских и војних возила је оштећено у нередима, стоји у саопштењу министарства.

Грчка агенција АНА је јавила да је македонска полиција испалила шок бомбе у правцу миграната.

Мигранти, избеглице - Sputnik Србија
Економски мигранти потражиће помоћ кријумчара људи

Један мигрант је тешко повређен пошто га је ударила струја на железничкој станици у месту Идомени, на грчкој страни границе, навела је полиција.

Фотограф АФП известио је раније да је видео војнике како користе тешку машинерију да подигну ограду близу Ђевђелије, на главном путу северно од Солуна ка Скопљу.

Портпарол македонске владе Александар Ђорђев рекао је да ће граница бити отворена и да ће свима бити дозвољен пролаз, осим људима који нису из ратом захваћених подручја.

Око 200 људи покушало је у четвртак да пробије ограду од бодљикаве жице на грчко-македонској граници. Од прошле недеље, Македонија је ограничила пролаз у северну Европу само за Сиријце, Ирачане и Авганистанце, који се сматрају ратним избеглицама.

Особе друге националности означене су као економски мигранти и речено им је да се врате натраг.

Мигранти из Сирије у Македонији у знак протеста зашивају усне - Sputnik Србија
Мигранти у знак протеста зашивају усне

Близу 850.000 људи је ушло у Европску унију ове године, од којих половина у Грчку, а државе европског блока се боре са формулисањем стратегије за решавање кризе.

Безбедносне мере су појачане пошто је потврђено да су најмање два бомбаша, који су учествовали у терористичким нападима 13. новембра у Паризу, ушли у Европу преко Грчке представљајући се као избеглице.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала