Могућ сусрет Путина и Ердогана у Паризу

Пратите нас
У Паризу данас почиње међународни самит о клими на којем ће учествовати око 140 светских лидера, а најављен је и сусрет руског председника Владимира Путина са турским лидером Реџепом Тајипом Ердоганом, који су у центру пажње јавности због недавног инцидента са обарањем руског бомбардера Су-24 у Сирији.
Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија
Ердоган предложио сусрет са Путином у Паризу

Своје присуство на конференцији потврдили су и немачка канцеларка Ангела Меркел и амерички председник Барак Обама, а предвиђено је да поред светских лидера самиту присуствује и око 40 хиљада делегата, новинара, посматрача и представника некомерцијалних организација.

Циљ самита је борба против климатских промена на Земљи. 

Према речима генералног секретара Бан Ки Муна, своје националне планове у овој области припремило је 166 земаља.

Француска је саопштила да је распоредила око 11 хиљада полицајаца како би се осигурала потпуна безбедност свих гостију на самиту.

Односи Русије и Турске

Владимир Путин и Франсоа Оланд - Sputnik Србија
Путин: Послали бисмо С-400 раније да смо очекивали издају (видео)

Иако конференција игра велики значај за нашу планету, очи јавности су упрте у руског и турског председника, с обзиром да је најављена могућност њиховог сусрета како би разговарали о инциденту са руским бомбардером Су-24.

Према речима портпарола Кремља Дмитрија Пескова, турски лидер послао је захтев за сусрет са руским председником, иако још увек није извесно да ли ће до састанка доћи.

Односи Русије и Турске нарушени су након што је турски ловац Ф-16 оборио руски бомбардер Су-24 у Сирији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала