Израел: Руски авион случајно улетео у наш ваздушни простор

© Ministry of defence of the Russian Federation / Уђи у базу фотографијаРуски Ту-160 Су-30СМ у акцији гађања територије терористичке организације ИД
Руски Ту-160 Су-30СМ у акцији гађања територије терористичке организације ИД - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране Израела саопштило је да је руски авион случајно улетео у ваздушни простор те земље, као и да се без инцидента вратио на територију Сирије.
Стратешки бомбардер Ту-22M - Sputnik Србија
Израел допушта Русији летове у свој ваздушни простор

„Дошло је до мале грешке када је пилот улетео у наш ваздушни простор на једну миљу од границе са Сиријом. Одмах смо ступили у контакт са руским пилотом путем комуникационог канала који смо формирали баш за овакве ситуације. Руски пилот је одмах променио курс и вратио се у Сирију“, рекао је Јалон.

Коментара из руског Министарства одбране још увек није било.

Израелски министар одбране је подсетио да је пре годину дана израелска војска оборила један сиријски авион на истом месту где је сада пролетео руски пилот.

„Будући да руски авиони не намеравају да наносе ваздушне нападе по нашој територији, нема потребе да их обарамо. Као што ми не сметамо војној операцији руске авијације у Сирији — они не сметају ни нама у спровођењу сопствених интереса“, објаснио је Јалон.

Израелски министар је додао да је управо из тог разлога формиран канал комуникације како би се неспоразуми избегли.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала