Захарова: Уколико оде Асад, шта ће бити са ДАЕШ-ом?

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗванична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова
Званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је изјаву шефа британске дипломатије о неопходности одласка са власти сиријског председника Башара ел Асада, запитавши се шта ће онда бити са ДАЕШ-ом.
Председник Русије Владимир Путин и председник САД Барак Обама - Sputnik Србија
Обамa: Асад мора да оде

„Треба једном за свагда изаћи са тим на крај. Рецимо да ће све бити онако како нас убеђују британске колеге и да ће након одласка Асада сав хаос престати. У том случају — шта ће бити са ДАЕШ-ом? Можда ће их неко позвати телефоном и рећи да је игра завршена? И, што је најважније, ко ће бити тај који ће позвати ДАЕШ?“, написала је Захарова на друштвеним мрежама.

Британски министар спољних послова Филип Хамонд изјавио ја да је за одлазак сиријског председника са власти неопходно да руски председник Владимир Путин позове Асада и да му каже да је „игра завршена“.

Сједињене Америчке Државе и њихови савезници настоје на све начине да склоне Башара ел Асада са власти и залажу се против било какве помоћи његовом режиму. Истовремено, Вашингтон сматра да Москва појачава своје присуство у Сирији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала