Мијатовићева: Оптужбе на мој рад неосноване

© Фото : Youtube / Global Media Forum 2011Дуња Мијатовић, представница ОЕБС-а за слободу медија
Дуња Мијатовић, представница ОЕБС-а за слободу медија - Sputnik Србија
Пратите нас
Специјална представница ОЕБС-а за слободу медија Дуња Мијатовић изјавила је данас да су критике премијера Србије Александра Вучића и министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова на њен рад неосноване.

„Увек сам отворена за критику и дискусију о мом раду, али не могу да прихватим лажне оптужбе и обмањивање јавности о раду моје институције“, навела је Мијатовићева у саопштењу достављеном медијима који прате 22. Министарски савет ОЕБС-а.

Све њене интервенције су, како је навела, засноване на чињеницама, што „није случај са изјавом Лаврова, која је заснована на нетачним информацијама“.

Она је поручила да је и једини међународни званичник који је реаговао на убиство руских новинара у Украјини.

Министар споњних послова Русије Сергеј Лавров и премијер Србије Александар Вучић - Sputnik Србија
Зашто Дуња Мијатовић ћути кад хапсе новинаре

Мијатовићева је поручила да је разочаравајyће што је Србија, као председавајућа ОЕБС-у, „напада Институцију ОЕБС-а“.

Она је позвала све власти у свим земљама-чланицама ОЕБС-а, укључујући и Србију и Русију, да се придржавају преузетих обавеза када је реч о слободама медија и поштују мандат представника ОЕБС-а за слободу медија.

Раније данас Лавров је изјавио да је Департман за слободу медија у оквиру ОЕБС-а политизован и оријентисан на опслуживање једностраних интереса неких земаља ОЕБС-а.

Дуња Мијатовић представница Оебса за слободу медија - Sputnik Србија
Питања на која Дуња Мијатовић није желела да одговори

Он је као пример навео хапшење двојице турских новинара против којих су најављене тужбе, „о чему се шефица те канцеларије Дуња Мијатовић огласила, али не и у другим случајевима кршења слободе медија, што је дискриминација по свим основама“.

Премијер Вучић је, придружујући се ставу Лаврова о функционисању одсека за медије ОЕБС, подсетио да је први напад на владу и њега и то лично од Мијатовићеве уследио у време мајских поплава прошле године, и да је мислио да се то тада и завршило, али да „очито није“. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала