Лавров и Кери разговарали о новој рунди преговора о Сирији

© Sputnik / Eduard Pesov / Уђи у базу фотографијаРуски министар иностраних послова Сергеј Лавров, државни секретар САД Џон Кери
Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров, државни секретар САД Џон Кери - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров разговарао је са државним секретаром САД Џоном Керијем о могућности да се организује нова рунда састанка међународне групе за Сирију, саопштило је руско Министарство иностраних послова.
Стејт департмент - Sputnik Србија
Стејт департмент: Нова рунда преговора о Сирији до краја године

У средишту телефонског разговора био је сиријски конфликт и кораци које је неопходно предузети како би се пронашло политичко решење, наводи се у саопштењу Министарства.

Лавров је у разговору поново указао на потребу да се пред састанак припреми списак свих терористичких група против којих је потребно борити се, као и да се прецизира ко би требало да уђе у делегацију патриотске опозиције, која ће учествовати у преговорима са сиријским властима, под покровитељством УН.

На тај начин, рекао је Лавров, створили би се услови за почетак политичког процеса за проналазак решења сиријског конфликта са једне стане, и ефективније борбе са радикалним снагама са друге стране.

Руски министар и амерички државни секретар сагласни су да наставак сарадње о проналаску решења за Сирију треба да се одвија кроз међународну групу за подршку Сирији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала