ХДЗ се враћа на власт преко Моста?

© AFP 2023 / STRINGERИзбори, Хрватска, ХДЗ
Избори, Хрватска, ХДЗ - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Томислав Карамарко изјавио је данас, након консултација с председницом Хрватске Колиндом Грабар Китаровић, да Домољубна коалиција, коју предводи ХДЗ, има довољно потписа, а да ће их са странком Мост имати и више него што је потребно за формирање владе.

Он је додао да ће договори са Мостом бити готови идућих дана.

Предизборна кампања у Хрватској - Sputnik Србија
Хрватска без мандатара, времена све мање

Карамарко није желео да коментарише увреде које је ХДЗ-овој Домољубној коалицији упутио председник СДП-а Зоран Милановић, рекавши да не жели да коментарише стил „бившег премијера“.

На новинарска питања о томе да ли је одустао од места премијера, он је подсетио на јучерашње закључке Председништва ХДЗ-а, у којима стоји да ће се са Мостом разговарати и о могућности нестраначког мандатара.

„То може значити да нећу бити премијер, а може се догодити и да будем премијер. Може се догодити и да то буде неко трећи или четврти“, нагласио је Карамарко.

Председник ХДЗ-а је такође изразио жељу да се преговори с Мостом заврше „што пре, то боље“.

Упитан да ли је срећан што је „СДП испао из игре“, он је одговорио да се ту ради о политичкој борби и додао да су СДП и премијер Милановић лоше радили јер је Хрватска у тешкој ситуацији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала