Иран забрањује стотине америчких производа

© Фото : PixabayКока-кола
Кока-кола - Sputnik Србија
Пратите нас
Иран је објавио листу више од 200 производа из САД који подлежу забрани, што би могло да успори прилив страних производа у земљу, уочи укидања америчких санкције Ирану, ирански медији наводе.

Листа, коју је објавила организација „Трејд промоушн организејшн оф Иран“ обухвата асортиман од 227 производа, укључујући жвакаће гуме, цигаретe, це-де и де-ве-де дискове, столове за билијар, канцеларијску опрему, луксузну робу, храну, чај и слике, поред војне опреме као што су тенкови и оклопна возила, новинска агенција „Тасним њуз ејџенси“ извештава.

Амерички председник Барак Обама - Sputnik Србија
Обама продужио санкције Ирану

Листа је сачињена по наредби иранског врховног вође ајатолаха Али Хаменеја као одговор на блокаду америчког увоза.

Амерички производи често налазе свој пут на иранско тржиште кроз канале.

Постоје и други путеви, као што су заобилазак лиценцирања и директна трговина за робу која није обухваћена америчким санкцијама, што резултира тиме да амерички производи завршавају на иранском тржишту.

Америчка храна и пића као што су кока-кола и пепси имају локалне пунионице и дистрибутере у Ирану, али они кажу да немају никакве везе са америчким брендовима.

Велики део кријумчарених цигарета у Ирану је америчке производње. Око 6-7 милијарди цигарета „Марлборо“, које производи „Филип Морис“, годишње се потроше у Ирану, агенција јавља.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала