Пентагон: Удар на ирачку базу обострана грешка

© Flickr / Andrés FelicianoПентагон
Пентагон - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички секретар одбране Еш Картер изјавио је да је инцидент у којем је амерички авион погодио ирачку војну базу „обострана грешка“, преноси АП.

„Он (премијер Ирака Хејдер ел Абади) и ја сагласили смо се да је то догађај због којег обојица жалимо, као и да ће тим поводом бити покренута истрага, али такве ствари се догађају када се борите раме уз раме“, рекао је Картер, преноси Ројтерс.

Ирачка војска - Sputnik Србија
Америчка војска крива за погибију ирачких војника? (видео)

Ирачки министар одбране Калед ел Обеиди раније данас је рекао да је девет ирачких војника погинуло када су ратни авиони коалиције против ДАЕШ-а на челу са САД грешком извели удар на ирачке трупе у близини града Фалуџе.

„Коалиционе ваздушне снаге су јуче покривале напредовање копнених трупа у близини Фалуџе, пошто ирачки хеликоптери нису могли да полете због лоших временских услова. Коначни биланс је девет убијених војника, међу којима је и један војни официр“, рекао је новинарима Обеиди.

Ирачка Здружена оперативна команда саопштила је јуче да је у такозваној пријатељској ватри америчких војних авиона западно од Багдада погинуло или повређено десет ирачких војника.

Здружена оперативна команда, која управља операцијама ирачке војске усмереним против ДАЕШ-а, такозване Исламске државе, саопштила је да је током ваздушног напада америчких авиона на ДАЕШ било жртава са обе стране — и код џихадиста и код ирачке војске, пренео је АФП.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала