Британија по други пут гађала позиције ДАЕШ-а

© Sputnik / Алексеј Куденко / Уђи у базу фотографијаТајфун
Тајфун - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране Велике Британије саопштило је да је Краљевско ратно ваздухопловство други пут након одлуке Владе о придруживању антитерористичкој коалицији извело ударе на позиције ДАЕШ-а у Ираку.

У операцији су учествовала два „тајфуна“ и два „торнада“, при чему је једна група изводила ракетне ударе, док је друга вршила шпијунске операције и вратила се на територију Сирије. У нападу су први пут учествовале беспилотне летелице.

Авиони који су полетели са ваздушне базе Аркотири, која се налази на грчком острву Крим, напали су шест циљева ДАЕШ-а. Главни задатак ваздушног удара био је уништавање нафтне инфраструктуре која се налази на територији коју контролише ДАЕШ.

Министар одбране Велике Британије Мајкл Фалон који се налази у ваздушној бази Акротири, саопштио је да су циљеви погођени. Према његовим речима, наредни циљеви британских пилота биће командни центри.

„Кампања неће бити једноставна нити кратка. Имамо посла са непријатељем новог типа који не поставља услове, не узима таоце и не води преговоре“, саопштио је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала