„Северни ток 2“ комерцијални пројекат западних компанија

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Уђи у базу фотографијаГас
Гас - Sputnik Србија
Пратите нас
Стални представник Русије при ЕУ Владимир Чижов изјавио је да је пројекат „Северни ток 2“ комерцијалан, а његови иницијатори су западно-европске енергетске компаније, а не Москва.
Гас - Sputnik Србија
Немачка дозволила формирање заједничког предузећа „Северни ток 2“

„Северни ток 2“ је комерцијални пројекат чији иницијатор није била Русија, чак ни „Гаспром“, већ западно-европске енергетске компаније“, рекао је Владимир Чижов, коментаришући перспективе енергетске сарадње Русије и Европе и могућности Украјине да утиче на њих.

Он је изјавио да пошто је Европска комисија пресекла „Јужни ток“ у југоисточној Европи, поставља се питање, како се то десило да ће се „Северни ток 2“ градити уз „непротивљење Европске комисије“.

„Природно, тамо су видели двоструке стандарде. Међутим, ЕУ је увек била пуна двоструких стандарда. Тако да, оставимо то на њиховој савести. У сваком случају, циљ ’Северног тока 2‘, као и ’Северног тока 1‘, као и планираних ’Јужног тока‘ и ’Турског тока‘, чија судбина је сада магловита — сви они су имали исти циљ јачања енергетске безбедности Европе и непрекидног снабдевања енергентима, у овом случају гасом из Русије“, нагласио је Чижов.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала