Стратфор: Русија и Украјина ће се у 2016. помирити

© AP Photo / AnonymousСтратфор
Стратфор - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија и Украјина ће се током 2016. године помирити, распад Европске уније ће се наставити, док ће се епицентар финансијске кризе из Грчке преселити у Италију, сматра оснивач и власник Стратфора Џорџ Фридман.

Према Фридмановим прогнозама за наредну годину, Русија и Украјина ће постићи договор око актуелне кризе, био он формалан или не. Структура договора није прецизирана иако је наведено да ће то ставити тачку на тренутне проблеме.

Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров и државни секретар САД Џон Кери на састанку ОЕБС-а у Београду - Sputnik Србија
Стратфор: Америка мења стратегију због Русије

Вашингтону и његовим савезницима који се граниче са Русијом такав сплет околности неће ићи наруку, иако ће у Европи бити оних који ће са великом радошћу дочекати „примирје“ Москве и Кијева, наводи се у извештају.

Немачка је свакако та, тврди Фридман, која ће оберучке дочекати крај конфронтације источно од својих граница, док ће остале европске земље бити заузете другим проблемима и остати мање-више равнодушне.

Истовремено, један од главних претњи по распад ЕУ, наводи Стратфор, и даље ће бити мигранти. 

„Чланице ЕУ ће временом постајати све аутономније, док ће институција уједињене Европе постајати све слабија“, наводи се у извештају и додаје да ће епицентар нове финансијске кризе прећи на Италију, будући да се та земља тренутно бори са највећом стопом незапослености, као и са растом спољних дугова.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала