Николић: Директиве за рушење РС долазе из међународне заједнице

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICМилорад Додик и Томислав Николић
Милорад Додик и Томислав Николић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Томислав Николић изјавио је да је информисан да постоји план за рушење актуелне власти у Републици Српској кроз рушење власти председника Милорада Додика, оценивши да се ради о персонализацији проблема као својевремено у случају Слободана Милошевића.

„У великој мери, нажалост, дешава се оно што је коришћено у обрачуну са Србијом у случају Слободана Милошевића — персонализује се проблем, па се каже све ће бити добро ако оде Додик, а ништа неће да буде добро“, рекао је Николић у интервјуу за РТРС, који ће у целости бити емитован вечерас.

Милорад Додик - Sputnik Србија
Која то сила може да смени Додика?

Николић је рекао да је пажња Србије усмерена на Републику Српску без икакве жеље да се свађају са онима који „нису тај ентитет“.

За покушаје, како је рекао, уништавања Републике Српске сазнао је у разговорима са страним дипломатама, упозоривши да је угроженост Српске велика.

„Интерес, судбина и опстанак Републике Српске морају бити важнији од свега другог, без обзира ко је на власти“, рекао је председник Србије.

Николић је рекао да су му дипломате отворено рекле да се нешто дешава и да постоји тенденција да се Република Српска стави пред свршен чин — да прихвати апсолутно све што јој се буде сугерисало или ће њене надлежности и даље бити смањиване уз учешће Уставног суда БиХ.

Председник Србије упозорава да ништа неће бити како треба уколико опозициони политички блок не схвати да је угроженост Српске велика.

„Директиве за рушење Српске долазе из међународне заједнице, а спроводе се из Федерације БиХ“, рекао је Николић. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала