Напад на ваздухопловну базу у Индији

© REUTERS / Mukesh GuptaИндија, напад на базу
Индија, напад на базу - Sputnik Србија
Пратите нас
Четворица нападача и двојица индијских војника погинула су у нападу неидентификованих екстремиста на ваздухопловну базу Патанкот у близини границе са Пакистаном.

Инциденти су се догодили у ситуацији када Индија и Пакистан настоје да обнове дијалог.

Према речима индијских званичника, нападачи у маскирним униформама успели су у зору да уђу у базу у држави Пенџаб, на северозападу земље, а затим су почели да пуцају на све око себе.

Они су до базе стигли полицијским аутомобилом који су отели од возача, што је тактика која је и раније коришћена приликом напада. 

Палестински демонстранти беже пошто је израелска полиција бацила шок бомбу у Јерусалиму, у Старом граду - Sputnik Србија
Двоје мртвих у нападу у кафићу у Тел Авиву

Верује се да су нападе извршили екстремисти обучени у Пакистану, рекао је за Ројтерс шеф полиције у Пенџабу Суреш Арора.

Полиција је кренула у потрагу како би утврдила да ли има још нападача, после чега се чула спорадична паљба.

Још нико није преузео одговорност за напад до кога је дошло недељу дана пошто је индијски премијер Нарендра Моди допутовао и изненадну посету Пакистану, где се састао са пакистанским колегом Навазом Шарифом у напору да обнови билатералне разговоре који су и раније били осујећени нападима екстремиста.

Према речима америчког аналитичара Мајкла Кугелмана, експерта за јужну Азију у Вилсон центру у Вашингтону, такав напад се могао очекивати оног тренутка када је Модли стигао у Индију али „у овом тренутку има довољно добре воље да се инциденти превазиђу“.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала