Животни стандард Украјинаца никад гори

© AP Photo / Markus SchreiberДемонстранти носе заставе Украјине и ЕУ
Демонстранти носе заставе Украјине и ЕУ - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Животни стандард у Украјини у 2015. години достигао је најнижи ниво од када „Галуп интернешенел“ врши истраживања јавног мњења, саопштила је та међународна компанија. Према подацима истраживања, Украјинци садашњи животни стандард оцењују са четири од укупно десет поена на скали.

„Имајући у виду економију која пропада, док се наставља борба украјинских снага и устаника на југоистоку земље, не чуди да депресивна перспектива живота прожима готово сваки сегмент украјинског друштва. Актуелне процене животног стандарда пале су међу житељима свих старосних група, независно од степена образовања и пола. Изузетак су богати Украјинци чија су се очекивања од будућности побољшала за последњих годину дана“, наведено је у материјалу. 

Кијев, трг Мајдан - Sputnik Србија
Генијални потез на Мајдану оставио Украјину огрезлу у корупцији

Житељи Украјине исказали су незадовољство животним стандардом – проценат „задовољних“ смањен је са 27 на 17, док је број Украјинаца који економску ситуацију у земљи оцењују као „сиромаштво“ повећан са 62 одсто у 2014. години на 79 одсто у 2015.

На питање о квалитету живота 36 одсто испитаника је одговорило „мучимо се“, док је одговор „цветамо“ дало само девет одсто учесника истраживања. 

„Ниске оцене квалитета живота могући су симптоми незадовољства услед политичких, социјалних и економских проблема који и даље трају, као и општег незадовољства житеља због сукоба на југоистоку Украјине. Ниске оцене будућности земље међу Украјинцима, како се очекује, трајаће све док се економска и политичка ситуација не стабилизују“, пише у материјалу.

Организација „Галуп“ је основана 1935. године и има више од 40 представништава у 27 земаља.


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала