Вучић: Никад више праћком на авионе

© Tanjug / Зоран ЖестићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Србије Александар Вучић очекује велики „бум“ наменске индустрије у овој години и поручује да Србија набавља оружје како би се заштитила, а не било кога нападала.

„Не набављамо ништа и не радимо ништа због Хрватске, али морамо да водимо рачуна о заштити наше земље“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић: Волео бих да не буде ванредних избора, али...

Он је додао да није реч о томе да се осећамо угрожено, већ о томе да се развојем наменске индустрије развија наша економија у целини.

„Сада у Крушику производимо муницију калибра 155 милиметара, што нисмо раније производили, а можемо да продамо колико хоћете“, рекао је.

Није нама проблем што су Хрвати купили од Немаца „панцир хаубице“, јер, ми ћемо имати „норе“, које су боље од тих панцир хаубица.

Он је приметио да му није јасно шта ће Хрватска да ради са балистичким ракетама и лансирним рампама и додао да за то немамо одговор.

„Молимо све у нашем окружењу да то не раде, али ако раде, мораћемо да заштитимо нашу земљу“, рекао је премијер и додао да је то свима рекао најдиректније, и да је Американце замолио да Хреватској не испоручују то оружје.

Премијер Србије Александар Вучић и главна уредница Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Или ће наши суседи одустати од набавке ракета, или ћемо морати да одговоримо (видео)

На опаску да се тако не разговара са Американцима, он је узвратио: „Ја баш тако причам, не причају они којима каријера зависи од неког са стране“ и додао да је његов посао да води рачуна о Србији и њеној безбедности.

Он је рекао да Хрвати још нису добили то оружје и да су му представници САД рекли да су разумели његову поруку.

„Ја се надам да им неће дати, ако дају, ми ћемо да имамо спреман одговор“, рекао је премијер не прецизирајући какав то одговор има у виду.

„Мој посао је да Србија буде безбедна и заштићена земља. Србија жели мир, никога неће и не жели да угрожава, али грађани ће бити заштићени. Нећемо више праћкама да идемо на ловачке авионе, као што смо раније ишли“, рекао је Вучић.

Он је рекао да очекује озбиљан „бум“ у наменској индустрији.

Показао је скицу како ће изгледати фабрика наменске у Узићима у пожешкој општини, две линије за производњу муниције, и која ће коштати између 20 и 27 милиона долара, а укупно ће коштати 45 милиона евра заједно са грађевинским радовима.

„Очекујем да ће то бити завршено до 1. маја“, закључио је Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала