Јапан од Русије и Кине очекује подршку за санкције Северној Кореји

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаМинистар иностраних послова Јапана Фумио Кисида
Министар иностраних послова Јапана Фумио Кисида - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар иностраних послова Јапана Фумио Кишида намерава да позове шефове руске и кинеске дипломатије, Сергеја Лаврова и Ван Јиа, како би убедио своје колеге да је неопходно увести делотворне санкције против Северне Кореје.

„Желим да разговарам телефоном с министрима иностраних послова Кине и Русије, али очигледно ће се то догодити почетком седмице. Посебно је важна улога Кине која има велики утицај на Северну Кореју“, рекао је Кишида новинарима у суботу.

Северна Кореја - Sputnik Србија
Северна Кореја тестирала хидрогенску бомбу

У Јапану седмица почиње у недељу, тако да би разговор могао да се догоди већ сутра.

Кишида је навео да је „то већ четврто тестирање нуклеарног оружја у Северној Кореји и да је, ако се размисли о развоју технологије средстава за његову примену, почев од балистичких ракета, јасно да је то претња за целу светску заједницу“. 

„Како би се Северна Кореја приморала да делује конструктивно, неопходан је снажан сигнал који садржи одлучне мере“, нагласио је министар.

Јапански министар намерава да своје колеге убеди да подрже усвајање нових санкција против Северне Кореје у Савету безбедности Уједињених нација, саопштила је телевизијска компанија НХК.

У среду је Северна Кореја објавила да је успешно тестирала хидрогенску бомбу. Међународна заједница, укључујући нукларне државе, осудила је деловање Пјонгјанга.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала