Шон Пен „лоцирао“ Ел Чапа

© AP Photo / Rodrigo AbdШон Пен
Шон Пен - Sputnik Србија
Пратите нас
Мексичке власти саопштиле су да су успеле да открију локацију на којој се крије одбегли нарко–бос Хоакин ел Чапо Гусман и да га ухвате захваљујући интервјуу који је он у тајности пре неколико месеци дао америчком глумцу Шону Пену.

Пенов интервју са Гусманом, који је досад двапут бежао из максимално обезбеђених затвора у Мексику, објављен је касно синоћ на сајту америчког часописа „Ролинг стоун“, пренела је агенција АП.

Хапшење мексичког мафијаша Хоакина ел Чапа Гусмана - Sputnik Србија
Мексико ће изручити Ел Чапа Америци?

Интервју је наводно одржан на непознатој локацији у Мексику крајем 2015. године, неколико месеци пре него што ће Ел Чапо бити поновно ухваћен прошлог петка у граду Лос Мочис, у покрајини Синалои, након што је био у бекству шест месеци.

Мексичке власти су знале за састанак Пена, Гусмана и мексичке глумице Кејт дел Кастиљо, који је одржан у октобру, и пратиле су кретање америчког глумца, што им је помогло да открију ранч где се крио нарко–бос, навела су два извора из Владе Мексика.

У интервјуу са Шоном Пеном, Гусман је покушао да одбрани своју улогу на челу највећег нарко–картела у свету. На питање да ли је он крив за високе стопе зависности од дроге, одговорио је:

„Не, то није тачно зато што се оног дана кад ја умрем зависност неће нимало смањити.“

Пен у тексту описује строге безбедносне мере које је нарко–бос предузео уочи тајног интервјуа, али оне очито нису биле довољне, пошто је Гусман нешто касније ухапшен.

Ел Чапо, нарко дилер, Мексико - Sputnik Србија
Хапшење последњег мексичког дона (видео)

Један званичник мексичких безбедносних снага је за АП потврдио, захтевајући анонимност јер није овлашћен да говори на ту тему, да је управо интервју са Пеном у октобру упутио власти у то да се Ел Чапо крије у руралном делу Савезне Државе Дуранго.

Полицајци су тада одлучили да не отварају ватру на Гусмана јер се налазио у друштву две жене и једног детета. Он је том приликом успео да побегне, али су га власти касније ипак лоцирале у кући у Лос Мочису, у којој су га, након пуцњаве у којој је погинуло пет људи, ухапсили мексички маринци.

Званичник наводи да је састанак између Пена и Гусмана одржан у Тамасули, месту у покрајини Дуранго, која се граничи са Синалоом.

Златни пиштољи Ел Чапе Гузмана - Sputnik Србија
Златo, лавови, долари: Луксуз бегунца Ел Чапе (фото)

Мексичка државна тужитељка Арели Гомес је у петак рекла да су Гусманови контакти са глумцима и продуцентима, у вези са могућим снимањем филма о његовом животу, дали властима нове информације о локацији најозлоглашенијег светског нарко–боса.

Пен је у интервјуу за „Ролинг стоун“ потврдио да је Ел Чапо био заинтересован да о њему буде снимљен филм и желео је да у том пројекту учествује Кејт дел Кастиљио, која је омогућила састанак Пена и Гусмана.

„Био је заинтересован да његова животна прича буде испричана на филму, али то би поверио само Кејт“, написао је Пен, који се појављује на једној слици са Гусманом, на којој се њих двојица рукују.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала