Мигранти сексуално узнемиравају шведске девојчице

© AFP 2023 / JONATHAN NACKSTRANDМигранти у Шведској
Мигранти у Шведској - Sputnik Србија
Пратите нас
Другу годину заредом групе младих избеглица сексуално узнемиравају девојке током највећег омладинског фестивала у Европи „We are Sthlm“, али шведска полиција и даље прећуткује ове случајеве. Сада је ова тема поново добила на актуелности због инцидената у Келну.

Према извештајима шведске полиције, последњи фестивал је одржан без инцидената. Али новинарско истраживање које је спровео шведски лист „Дагенс њухетер“ показало је да је полиција „игнорисала“ велики број изјава које су дали родитељи девојака.

Антиисламски протест у Келну. - Sputnik Србија
Расту тензије у Келну

Како наводи „Дагенс њухетер“, ради се о изјавама поводом сексуалног узнемиравања девојака и чак и девојчица, које су посетиле фестивал.

„Младићи су пипкали девојчице узраста 11-12 година“, стоји у једном од извештаја, али у коначном извештају пише „Забележен је релативно мали број инцидената“. И то је све. Међутим, нигде се не помиње чињеница да се ове године полицији обратио за помоћ рекордан број посетилаца фестивала.

„Никад не бих дозволио својој кћерки да посети овај догађај“, рекао је за „Дагенс њухетер“ један од полицајаца који је обезбеђивао овај фестивал.

Чиме се објашњава понашање шведске полиције?

Како се испоставило, сви „заводници“ су „млади људи страног порекла који су дошли у Шведску без родитеља“, односно млади мигранти.

„То је веома осетљиво питање“, каже за „Дагенс њухетер“ представник престоничке полиције Петер Агрен.

О неким стварима, како каже, не сме да говори отворено, јер то би ишло у корист десничарима из странке „Шведске демократе“.

„Зато је истрага затворена за јавност“, истиче он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала