00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
07:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
16:00
30 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
17:00
60 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Беба и Лола „Београдски играчки центар“: Енергија међу људима је највећи покретач
16:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Пјаф“
16:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Како изгледа полувековно дружење са гитаром
17:00
30 мин
ЕНЕРГИЈА СПУТЊИКА
Субвенције од 20.000 евра за кров над главом породицама са децом
17:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

Сечење пице — виша математика (фото)

© Flickr / wEnDyПица
Пица - Sputnik Србија
Пратите нас
Математичари са Ливерпулског универзитета предложили су нов начин сечења пице како би задовољило уједно и оне који воле да једу корицу и оне који воле само „средину“.

Један начин предвиђа сечење пице слично класичном, сем што уместо правих линија треба исећи криве (као што је то приказано на слици) које се такође секу у центру. Затим је потребно направити додатних шест равних резова како би се добило 12 једнаких парчића, од којих је шест са корицом, а шест без.

© Фото : newscientist.comПрецизно сечење пице
Прецизно сечење пице - Sputnik Србија
Прецизно сечење пице

Математичари Џон Хедли и Стивен Ворсли су смислили начин како пицу да поделе на 20, 28 и 36 делова, иако ће мало ко тај начин сечења применити.

© Фото : newscientist.comПрецизно сечење пице
Прецизно сечење пице - Sputnik Србија
Прецизно сечење пице

Специјалисти са енглеског универзитета су предложили још неке интересантне начине за сечење пице додавањем додатних углова, притом пазећи да свако парче остане једнаке површине.

© Фото : newscientist.comПрецизно сечење пице
Прецизно сечење пице - Sputnik Србија
Прецизно сечење пице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала