Двадесет погинулих у ваздушном удару у Јемену

© REUTERS / Khaled AbdullahПолицајац стоји на рушевинама полицијске станице у Сани коју је бомбардовала коалиција предвођена Саудијском Арабијом
Полицајац стоји на рушевинама полицијске станице у Сани коју је бомбардовала коалиција предвођена Саудијском Арабијом - Sputnik Србија
Пратите нас
У ваздушном нападу коалиције предвођене Саудијском Арабијом на полицијску зграду у Сани, престоници Јемена, погинуло је најмање 20, а повређено петнаестак људи, саопштили су данас локални званичници.
Ратно ваздухопловство Саудијске Арабије наноси ударе по територији Јемена - Sputnik Србија
ХРВ: На Јемен бачене старе касетне бомбе

Ти званичници, лојални шиитским побуњеницима Хутима, навели су да се верује да је у рушевинама зграде у центру Сане и даље заробљено око 30 људи, пренела је агенција АП.

У експлозији су такође уништена полицијска возила која су била паркирана у дворишту зграде, а оштећене су и оближње куће, наводе званичници.

Погинули и повређени су полицајци и побуњеници, а погођена зграда је служила за окупљање безбедносних снага, док су је Хути повремено користили као тачку окупљања за снаге које се упућују у друге делове Јемена.

Коалиција на челу са Саудијском Арабијом је у марту 2015. покренула ваздушне ударе у Јемену против Хута и њихових савезника.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала