Ако Аустрија и Словенија затворе границе, и Хрватска ће

© AP Photo / Darko BandicТомислав Карамарко
Томислав Карамарко - Sputnik Србија
Пратите нас
Уколико Словенија и Аустрија затворе своје границе, то ће учинити и Хрватска, најавио је данас лидер ХДЗ-а Томислав Карамарко, који ће, како је раније најављено, у новој хрватској влади бити на позицији заменика премијера Тихомира Орешковића.

„То ћемо направити и ми. То је домино-ефект који ће цела Европа морати да испоштује. Шта ћемо с толиким имигрантима ако их друге државе неће“, рекао је Карамарко.

Словенија и Аустрија затварају границе, Хрватска и Македонија најавиле

„Прибећићемо оним методима и средствима којима прибегавају и наше партнерске земље“, рекао је Карамарко новинарима, пренео је хрватски портал „Индекс“.

Он је изразио забринутост могућом ескалацијом избегличке кризе, истакавши да је то последица нерада и некооперативности још актуелне владе која је, како је упозорио, избегавала ући у меритум проблема и разговарати са хрватским суседима и партнерима у ЕУ о тој кризи.

„Ако Словенија затвори границу према Хрватској и ако мешовите немачко-аустријско-словеначке граничне патроле буду обилазиле нашу границу са Словенијом, значи да ће Хрватска постати ’слепо црево‘, на шта већ месецима упозорава ХДЗ да се не сме догодити“, истакао је он.

Подсетивши да су терористи који су извршили напад у Паризу прошли кроз Хрватску, Карамарко је рекао да је „време да ова влада оде и да што пре буде заборављена“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала