Суд ослободио Мушарафа

© AFP 2023 / ASIF HASSANПервез Мушараф, бивши председник Пакистана, генерал и начелник Генералштаба пакистанске армије.
Первез Мушараф, бивши председник Пакистана, генерал и начелник Генералштаба пакистанске армије. - Sputnik Србија
Пратите нас
Суд у Пакистану ослободио је бившег председника државе и начелника Генералштаба пакистанске армије Первеза Мушарафа кривице за убиство лидера побуњеника, што је један од три судска случаја са којима се суочио по повратку из егзила, саопштио је данас његов адвокат.
Председник Пакистана Первез Мушараф - Sputnik Србија
Пакистан подржавао Талибане против Русије

„Суд је одбацио све оптужбе против бившег председника Первеза Мушарафа и осталих оптужених у овом случају“, изјавио је бивши пакистански министар унутрашњих послова Афтаб Шерпао, који је такође био оптужен, а пренела агенција АФП.

Пресуду суда за антитерористичке случајеве у граду Квета у случају убиства лидера побуњеника Наваба Акбара Бугтија су потврдили адвокати са обе стране.

Бугти је убијен у војној операцији 2006. године, што је изазвало протесте широм Пакистана и подстакло појачану активност сепаратиста у провинцији Балуџистан, која је сиромашна, али богата природним ресурсима.

Мушараф, који је преузео власт у држави у пучу 1999, а поднео оставку 2008. године, налази се у кућном притвору у Карачију због многобројних судских случајева који се воде против њега.

Међу оптужбама против њега су оптужба за увођење ванредног стања 2007. године, као и оптужбе везане за атентат на лидера опозиције Беназира Бута исте године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала