Карамарко: Доласком ХДЗ-а нехрватство макнуто са свих нивоа

© AP Photo / Darko BandicТомислав Карамарко
Томислав Карамарко - Sputnik Србија
Пратите нас
Доласком ХДЗ-а у Хрватској је „са свих нивоа власти макнуто нехрватство“, рекао је у Имотском заменик премијера и лидер те странке Томислав Карамарко, истичући да подржава лустрацију, али и „регистре агресора и издајника“.

„Нехрватство је макнуто са свих нивоа власти — с Пантовчака, из Сабора и Банских двора“, рекао је Карамарко и додао да ће то допринети елиминисању политичке напетости између државних званичника, јер су на главним позицијама челници народњачке опције.

„Председницу Републике Хрватске и председника Сабора смо ми изнедрили, коначно и премијер, кога смо ми изнедрили, нашег је, светоназорског профила. То је добро“, рекао је Карамарко у Имотском, пренели су хрватски медији.

Додао је да је у Хрватској напокон народњачка власт, људи који се, како се изразио, знају прекрстити кад уђу у цркву.

Влада Хрватске - Sputnik Србија
Хрватска добила нову Владу

Он је рекао да лустрација није лов на људе, него борба за савремену хрватску државу и дистанцирање од вредности из комунистичког периода.

„Лустрација је борба за савремену хрватску државу са правилним и чистим дефиницијама, лустрација је наша одлука да не желимо имати посла с вредностима пре 90-их година прошлог века“, рекао је Карамарко одговарајући на питања новинара.

„Наша је одлука да се све наше вредности савремене хрватске државе базирају на Домовинском рату, бранитељима и Фрањи Туђману“, истакао је он.

Златко Хасанбеговић, Хрватска - Sputnik Србија
Предложени хрватски министар културе члан проусташког Почасног блајбуршког вода

„Министар Црноја је био бранитељ и херој Домовинског рата, полицајац-специјалац“, истакао је Карамарко.

„Бранитељи су једно време били извргнути лову на вештице, понижавани да су лажни бранитељи. Они који су саставили списак бранитеља добили су неколико десетина лажних, а била је цела хајка. Као реакција на то, идемо видети ко су били агресори и мислим да је легитимно поставити таква питања. Није то лов на људе, него лов на истину“, рекао је Карамарко.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала