У Русији негирали информације о наводним нападачима на „А321“

© Sputnik / Maxim Grigoryev / Уђи у базу фотографијаМесто пада Ербаса А321
Место пада Ербаса А321 - Sputnik Србија
Пратите нас
Објављена информација у медијима о наводним учесницима терористичког напада на руски авион „ербус А321“ у Египту не потврђује ФСБ Русије, изјавио је новинарима први заменик руководоца апарата Националног антитерористичког комитета Јевгениј Иљин.

У Министарству авијације Египта такође су негирали хапшење сарадника египатске авио-компаније Египт ер.

„Нико у Египт еру није ухапшен у вези с овим случајем, а нисмо чули ништа ни о осумњиченима“, рекао је извор. 

Остаци руског авиона ербаса А321 - Sputnik Србија
У Турској се крије осумњичени за уношење бомбе у „А321“

Јуче је телевизија Лајф њуз саопштила да су руске специјалне службе заједно са египатским колегама установиле идентитет извршиоца терористичког напада на „А321“, који је наводно био радник аеродрома у Шарм ел Шеику. Египатске власти нису коментарисале ову информацију.

„Јучерашње медијске информације о ’А321‘ — не потврђују је руске структуре које се баве истрагом терористичког напада… то не потврђује ФСБ“, рекао је он.

Како саопштава Ројтерс, позивајући се на извор упознат са овом тематиком, бомбу у руски авион „А321“ унео је механичар компаније „Египат ер“, чији брат је припадник ДАЕШ-а.    

Наведено је да му је помагао и радник аеродрома из одељка за пртљаг. Извори наводе да су у напад била умешана и двојица полицајаца, који су затворили очи на сумњиву активност у авиону. Саопштено је да је све четворо ухапшено.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала