Трамп бојкотовао републиканаце

© Flickr / Gage SkidmoreДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Претендент Републиканске странке за кандидата на председничким изборима у САД Доналд Трамп није учествовао у последњој телевизијској дебати пред гласање о партијској номинацији, већ је истовремено организовао догађај на којем је прикупљан новац за војне ветеране.
Републички председнички кандидат у САД, бизнисмен Доналд Трамп - Sputnik Србија
Трамп: Америци потребни лидери, а не деца

Трамп је изазвао бурне реакције када је пре два дана најавио да ће бојкотовати синоћну дебату због спора са каналом „Фокс њуз“ и зато што је водитељка пристрасна, учинивши неизвесном председничку трку само неколико дана пред прво гласање у Ајови 1. фебруара.

Трампово одсуство покушало је да искористи седам учесника дебате и да скрену пажњу на себе, а његов главни противник у редовима Републиканске странке Тед Круз користио је чак његов језички стил шалећи се на свој и рачун својих ривала, преноси АФП.

„Ја сам манијак и сви на овој сцени су глупи, дебели и ружни. А ти си, Бене, ужасан хируг“, рекао Круз, обративши се пензионисаном неурохиругу Бену Карсону.

С друге стране, Трамп је у време одржавања дебате, за коју је оценио да ће бити „тотална катастрофа“ без њега, организовао догађај за војне ветеране само неколико километара даље.

Доналд Трамп - Sputnik Србија
Трамп: Некоректно кривити Путина за смрт Литвињенка

„Рекао сам да нећу учествовати у дебати из поштовања према себи. Али волим Ајову и зато сам овде“, истакао је Трамп на скупу.

Пред сам почетак дебате Трамп је рекао за Си-Ен-Ен да су га са „Фокса“ звали да се извине, те да је размишљао да се у последњем тренутку појави у студију, али да је обавеза према ветеранима превагнула.

Водитељка „Фокс њуза“ Мегин Кели била је модератор кампање у августу прошле године у којој је учествовао Трамп и тада му је постављала незгодна питања, а он је после тога рекао да се према њему односила тако „јер је имала менструацију“.

Трамп је у вођству међу републиканцима који претендују да се кандидују за председника САД, што потврђује недавна анкета коју је спровео Си-Ен-Ен, према чијим резултатима Трамп ужива популарност 41 одсто гласача, док је 19 одсто њих наклоњеније Крузу, а више од две трећине републиканаца је уверено да ће Трамп бити изабран за кандидата.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала