Изјаве из Приштине немају везе с реалношћу

© Tanjug / Немања ЈовановићАлександар Вучић се обраћа учесницима конференције НАЛЕД-а
Александар Вучић се обраћа учесницима конференције НАЛЕД-а - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Србије Александар Вучић истакао је данас да ће Београд наставити да инсистира на решавању проблема са Приштином, јер је то од значаја за бољи живот и Срба и Албанаца, а не за неки будући изборни резултат, што приштинске власти имају на уму.

„Ми ћемо наставити да инсистирамо на дијалогу и на решавању проблема слободног протока робе и људи, зато што има места за српски бизнис у сваком месту на КиМ, не само тамо где Срби живе“, приметио је премијер.

Иса Мустафа - Sputnik Србија
Мустафа: ЗСО ће бити примењена, тражимо визну либерализацију

Такође, према његовим речима, има простора за Албанце да развијају бизнис на целој територији Србије.

„За нас је битно да то радимо, не само због европских интеграција, већ због тога што са тим људима морамо да живимо заједно у годинама и деценијама које долазе“, казао је премијер.

Вучић је истакао да су га стога изненадиле изјаве које су стизале из Приштине после најновије рунде дијалога Београда и Приштине, јер немају много везе са реалношћу.

„Говорили су неке ствари које се уопште нису дешавале на нашим разговорима. Ако то некоме више прија, нека то тако ради, али то са реалношћу нема много везе“, поручио је Вучић.

Према његовим речима, очигледно је да неки „од њих“ не могу да се извуку из дневнополитичких проблема и да им глава није у неким будућим изборима, него у тренутном решавању проблема.

Он је изразио наду да ће успети да то превазиђу и да ће моћи да поново говоре о темама важним за побољшање живота грађана.

Учинићемо све што можемо за Ивановића

Протест у Косовској Митровици Слобода за Оливера - Sputnik Србија
Осуђујући Оливера, суде свима нама (фото)

Александар Вучић изјавио је да су у случају пресуде Оливеру Ивановићу могућности Србије ограничене, али да ће му званичници Србије помоћи и борити се за њега колико могу.

„Све што можемо да помогнемо ми ћемо учинити, на сваком месту у свету и Европи говорићемо о том случају. Оно што смо до сада добијали као њихов одговор је било: ’То нема везе са нама, ми се не мешамо у рад правосудних органа и институција‘. И онда када то чујете као одговор пре завршеног питања јасно је да желе да избегну тему“, објаснио је Вучић новинарима.

Он је казао да ће Србија наставити да се бори, а да ли ће успети у својој борби остаје да се види.

Вучић планира да се састане са супругом Оливера Ивановића и поновио је да не мисли да је одлука суда заснована на праву, посебно не на чињеницама, али је и приметио да не би себи да даје за право нити да чини „оно што неки раде у међународној заједници“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала