Ивановићева одбрана ће тражити помоћ из Београда

Пратите нас
Један од адвоката Оливера Ивановића Љубомир Пантовић рекао је данас да ће у даљем процесу против Ивановића његова одбрана стручну помоћ потражити и у Београду.

„Ми смо са те стране потпуно отворени за помоћ“, рекао је Пантовић на дебати у „Митровачком друштвеном клубу“ и истакао да има простора за помоћ из Београда у даљем процесу и навео да је одбрана већ контактирала поједине колеге из еминентних адвокатских или правних канцеларија у Београду.

Директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић - Sputnik Србија
Ђурић: Ивановић у затвору — песница у лице Србији и народу

„Када дође пресуда, ми ћемо затражити помоћ од људи који имају више искуства од нас у Косовској Митровици“, рекао је Пантовић, додајући да би могло да се размисли и о формирању правног тима у Београду, који би анализирао пресуду и део списа и који би помогао у изради жалбе.

Књижевник и новинар са Косова Живојин Ракочевић оценио је да Еулекс пресудом Оливеру Ивановићу покушава да направи баланс са злочинима које су на Косову починили косовски Албанци што је највећа грешка.

Ракочевић сматра и да је међународна заједница од почетка на Косову покушала да примени „колонијални модел“, док је Ивановић од оних који су уживали самосталност у својим одлукама.

Према Ракочевићевом мишљењу, Ивановић је тачка у којој су се укрстили различити интереси, а он је у тим укрштеним интересима остајао без заштите и постао жртва колективне кривице.

Протест у Косовској Митровици Слобода за Оливера - Sputnik Србија
Осуђујући Оливера, суде свима нама (фото)

„Данас је сасвим јасно да је Еулекс од почетка послао ужасну поруку, када је ослободио Фљорима Ејупија, осуђеног за дизање у ваздух аутобуса са Србима у Ливадицама код Подујева“, казао је он.

Ивановић, који је прошле недеље осуђен на девет година затвора због ратних злочина који су се догодили 1999. године у Косовској Митровици, премештен је у четвртак из кућног у судски притвор након што је Апелациони суд у Приштини прихватио жалбу Тужилаштва.

Ивановића је Еулексово судско веће Основног суда у Митровици ослободило оптужби за кривична дела почињена 2000. године, као и још четворицу Срба којима је суђено у склопу истог процеса.

Еулексово судског веће, којим је председавала судија из Румуније Роксана Комша, осудило је Ивановића на девет година затвора због ратних злочина почињених у Косовској Митровици 14. априла 1999. године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала