Меркелова: Сиријци ће се вратити кући, као што су и Балканци

© AP Photo / Markus SchreiberАнгела Меркел
Ангела Меркел - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас да ће се тражиоци азила из Сирије и Ирака вратити у те земље кад се тамо окончају конфликти, наводећи да се и 70 одсто оних који су са Балкана деведесетих година избегли у Немачку вратило кући.
Печат за депортациону маркицу у Немачкој - Sputnik Србија
Могу ли избеглице да исцрпе Немачку?

Упркос напорима да се избеглице интегришу и да им се пружи помоћ, важно је, како је рекла, да се нагласи да се њима само даје дозвола за боравак на одређено време.

„Треба да кажемо људима да је то привремени резиденцијални статус и да очекујемо да се, кад поново завлада мир у Сирији и кад ДАЕШ буде поражен у Ираку, врате у своју родну земљу са знањем које су стекли“, рекла је Меркелова на скупу ЦДУ у покрајини Мекленбург-Доња Померанија.

Она је навела и да се 70 одсто избеглица које су дошле у Немачку бежећи од ратова у бившој Југославији током деведесетих година вратило у своје домовине, пренео је Ројтерс.

Меркелова је између осталог рекла и да од планираног пооштравања закона о азилу очекује осетно смањење броја избеглица, као и да је европско решење за избегличку неопходно.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала