Више од 11 милијарди долара помоћи за Сирију

© Фото : PixabayБиг Бен, Лондон
Биг Бен, Лондон - Sputnik Србија
Пратите нас
Земље-донатори издвојиће око 11 милијарди долара до 2020. године, као и 40 милијарди долара кредита, за превазилажење последица сиријске кризе, саопштено је у заједничкој декларацији по завршетку донаторске конференције за Сирију, која се одржава у Лондону.

„Намеравамо да издвојимо више од десет милијарди долара — 5,6 у 2016. и по 5,1 милијарду годишње у периоду од 2017. до 2020. године“, наведено је у декларацији.

Међународне банке за развој и земље-донатори одобриће и око 40 милијарди долара кредита, наведено је у документу. 

Џон Кери у НАТО-у - Sputnik Србија
Америка издвојила скоро милијарду долара за Сирију

Руски амбасадор у Лондону Александар Јаковенко, који предводи делегацију Руске Федерације на донаторској конференцији, рекао је да је Русија до сада сиријском становништву доставила више од 600 тона хуманитарне помоћи. 

„На захтев сиријске владе у септембру 2015. године у Сирију је испоручено сто хиљада тона пшенице. Достављање знатне хуманитарне помоћи Сиријцима наставља се преко низа невладиних организација“, додао је амбасадор. 

Британски премијер Дејвид Камерон рекао је да ће у земљама које окружују Сирију бити отворено више од милион радних места. 

„Више од милион радних места биће отворено како за избеглице из Сирије, тако и за житеље региона“, рекао је Камерон на донаторској конференцији. 


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала