Бридлав: Са „суседима“ решити питање оружаних снага

© Фото : НАТОФилип Бридлав
Филип Бридлав - Sputnik Србија
Пратите нас
Врховни командант НАТО снага за Европу Филип Бридлав изјавио је током посете Приштини да Косово мора са „суседима“ да реши питање трансформације Косовских безбедносних снага у Оружане снаге Косова, наводећи да ће Алијанса надгледати тај процес.
Косово - Sputnik Србија
Косово и наредне године без Оружаних снага

„Оно што смо говорили свих година је да ћемо пратити трансформацију Косовских безбедносних снага у Оружане снаге Косова. Ово је питање које мора Косово са својим суседима да реши и да постигне договор око тога, то је наш став“, рекао је Бридлав, додајући да је НАТО спреман да пружи подршку у виду обуке, пренео је „Глас Америке“.

Бридлав је јуче, на заједничкој конференцији за новинаре са командантом Кфора, истакао да ће Кфор остати на Косову све док буде требало.

Командант Кфора на Косову Гуљелмо Луиђи Миљета демантовао је писање приштинских медија који су објавили да је српска жандармерије ушла на косовску територију код Косовске Каменице.

„Кфор је споровео истрагу у вези са уласком српске жандармерије и то возило није ушло на територију Косова већ да се кретало на територији Србије“, казао је командант Кфора.

Током посете Приштини, Бридлав је разговарао и са косовском председницом Атифетом Јахјагом и Исом Мустафом, а данас борави у Београду.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала