Лондон: Војна вежба у Јордану није усмерена против Русије

© Flickr / Francesco SgroiЛондон, престоница Велике Британије
Лондон, престоница Велике Британије - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране Велике Британије демантовало је наводе британске штампе да је војна вежба у Јордану усмерена на могућност конфронтације Русије и НАТО-а.

„Војна вежба нема никакве везе са могућношћу конфронтације Русије и НАТО-а. У питању је вежба помоћу које ће се радити на логистици премештања великог броја војника и наоружања на било коју тачку на свету“, рекао је представник британског Министарства одбране.

Британски војници - Sputnik Србија
Велика Британија се припрема за могући рат Русије и НАТО-а

Претходно је британски лист „Телеграф“, позивајући се на неименовани извор из британске војске, саопштио да је циљ војне вежбе у Јордану провера борбене готовости у случају да избије рат са Русијом.

„То што ’Телеграф‘ пише нема никакве везе са нашим циљевима. Ова вежба нема никакве везе са Русијом“, нагласио је представник Министарства.

Истовремено, он је истакао да британско Министарство одбране не располаже никаквом информацијом о припреми за рат са Русијом.

Војне вежбе у Јордану организују се сваке године и у њима учествује 1.600 војника и 300 оклопних возила, а њихов циљ је обезбеђивање борбене готовости тако великог војног контингента било где на свету, закључује представник.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала