Циљ сиријске војске — контрола границе са Турском

© AFP 2023 / GEORGE OURFALIAN Тенкови сиријске војске улазе у село у близини војне авио-базе Квејрис, на истоку северне сиријске провинције Алеп, у новембру 2015.
Тенкови сиријске војске улазе у село у близини војне авио-базе Квејрис, на истоку северне сиријске провинције Алеп, у новембру 2015. - Sputnik Србија
Пратите нас
Један од стратешких циљева сиријске војске је учвршћивање границе са Турском, изјавио је политички саветник Сирије Бусеин Шабан.
Сиријска војска - Sputnik Србија
Сирија: Уништено неколико рута за снабдевање терориста на граници са Турском

„Надамо се да ће операција на северу земље бити настављена док год не повратимо контролу над границом како би био заустављен прилив терориста из Турске у Сирију“, рекао је Шабан, а пренео Ројтерс.

Протеклих неколико недеља сиријска војска спроводи офанзиву против терориста на северу земље. Војска је успела да поврати контролу над већим делом провинција Латакије и Алепа које се граниче са Турском.

И министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао је да је прекид прилива терориста преко турско–сиријске границе један од најважнијих услова за прекид ватре у Сирији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала