#PrvaSputnjikGodina — Вулин: Будите какви јесте (видео)

© Sputnik / Ђорђе КрстићМимистар Александар Вулин и главна уредница Спутњика Љубинка Милинчић
Мимистар Александар Вулин и главна уредница Спутњика Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Доласком Спутњика добили смо прилику да из прве руке чујемо како Русија и Исток виде нашу земљу, немојте да се мењате више него што морате, поручио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин честитајући рођендан Спутњику.

„Спутњик је донео нову перспективу. Србија је могла из прве руке да чује како Русија, како Исток види Србију, како види дешавања у нашој земљи и око ње, али нам је ваша кућа дала могућност да кроз Спутњик прикажемо себе“, рекао је министар Вулин. 

Он је додао да је Спутњик отворио могућност да се уверимо да ли су одређене информације тачне и да ли долазе из само једног извора, што је изузетно важно. 

„Лековито је и драгоцено када имате прилику да упоређујете, да из различитих извора коментаришете исту ствар. Онда видите да заправо свет и није толико различит, али да свакако може да буде много истинитији. Само будите такви какви јесте, немојте да се мењате више него што морате. Како будете расли, тако ћете нам бити све дражи“, рекао је министар Вулин честитајући рођендан Спутњику.

Марковић: Само нека расте

„После таласа проамеричких, страних медија, Спутњик је добродошло освежење на медијском небу Србије“, каже историчар и потпредседник Социјалистичке Партије Србије Предраг Марковић.

Он је поводом прве године рада наше куће у Србији изјавио да Спутњик уравнотежује слику света, што је данас драгоцено.

„Нама је драгоцено да имамо један велики руски медиј. Надам се да ће Спутњик расти и имати све већу улогу“, рекао Предраг Марковић.

Требјешанин: Спутњик поштује чињенице

И психолог Жарко Требјешанин слаже се да су грађани Србије до појаве Спутњика имали смо само информације обојене једном бојом. Добро је да човек сагледа неку ствар из две перспективе, каже Требјешанин.

„Јако је добро што се појавио Спутњик као нека врста освежења. Требало би неговати непристрасност. Наравно, сваки медиј има став, али он не сме да иде науштрб онога што су чињенице“, подсећа Требјешанин.

Он додаје да му се Спутњик допада зато што пре свега поштује чињенице, које су врло јасно одвојене од тумачења и коментара.

Вукадиновић: Мало чудо звано Спутњик

Политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић подсећа да је истина врло важна у животу, политици и медијима, али и да је свуда има мало, како каже, не зна се где је има мање, у Србији или у свету.

„Појава Спутњика је појава светла у тами. Знам колико је то тешко. Некада се запитамо да ли то има смисла, да ли се примећује и цени. А онда дођу овакви тренуци као што је ова ваша прослава, а то је тек прва година… Mислим да сте направили право мало чудо. Мимо геополитичке сцене на којој је појава Спутњика драгоцена, и што се на српској сцени појавио руски глас, који је јако недостајао, врло је важно да у нашим условима имате једно место пристојног дијалога где разговарају представници различитих опција“, истакао је Вукадиновић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала