#PrvaSputnjikGodina — Кустурица: Спутњик је космичка идеја (видео)

Пратите нас
Прослављени српски режисер Емир Кустурица изјавио је да Спутњик космичка идеја која путује свемиром, баш као то што то чине и саме информације, те да је веома важно што он постоји и у Србији.

„Најважније је да постоји јединствен приступ том свету који је накарадан. Он је накарадан у својој иницијалној намери. Елита која влада светом у њеном највећем делу има зле намере и читав свет је прескупо плаћа у име туђег конфора. Ужасно је важно да човек зна истину и да може да је упореди са оним што се зове лаж“, рекао је Кустурица на прослави прве годишњице Спутњика у Србији.

Прва година Спутњика — ко нам је дошао на рођендан - Sputnik Србија
Прва година Спутњика — ко нам је дошао на рођендан (видео)

Пошто су сви филмови и представе овог света, како је рекао, постале инфериорне у односу на догађања која свакодневно гледамо и у чијим стегама живимо, ужасно је важно да човек може дистанцирано да види, чује и прочита оно што га се тиче. 

„Гледајте, рецимо, све што се дешава око сиријског града Алеп, за који никад раније нико није ни чуо, а сада је постао центар света. А у центру света се увек дешава нешто што је неопходно да знамо. Хистерија која влада у западним медијима везано за Алеп доживљава своју супротност у ономе што се зове борба против Исламске државе односно против оних који га финансирају“, рекао је Кустурица.

Николић: Хвала вам што постојите - Sputnik Србија
#PrvaSputnjikGodina — Николић: Хвала вам што постојите (видео)

Према његовим речима, они који га финансирају су увезани у тај мејнстрим медија који се, у суштини, бави лажима, баш као што се бави и истином. 

„Они сад у у властиту лаж верују као да изговарају истину. Зато је ужасно важно да постоји Спутњик, да постоји телевизија РТ, да постоје паралелне, односно, упоредиве информације“, закључио је Кустурица.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала