Сиријска армија наставља да напредује у Алепу

© AP Photo / Bassem TellawiПоглед на тврђаву у Алепу
Поглед на тврђаву у Алепу - Sputnik Србија
Пратите нас
Сиријски устаници и борци курдских снага самоодбране су за мање од 24 сата успоставили контролу над стратешки важним градом Тел Рифатом на 20 километара од границе са Турском на северу провинције Алепа, саопштио је извор у војсци.

„Јуриш је почео данас у току дана из северног дела града. У овом тренутку је град заузет. Предстоји чишћење неколико четврти. Могуће је да су терористи минирали низ објеката“, рекао је извор.

Раније је саопштено да је сиријска армија уз подршку народних устаничких одреда преузела контролу над насељем Тиба и околном територијом у околини Куајрис Шарке на североисточним областима провинције Алепа.

Како је у понедељак саопштила агенција САНА, позивајући се на војни извор, ослобођење територије је омогућено пошто је насеље било потпуно очишћено од терориста ДАЕШ–а.

Сиријска војска спроводи офанзиву у близини места Салма у провинцији Латакија - Sputnik Србија
Сиријска армија напредује ка граници с Турском

„Након тога је инжењерија ’очистила‘ село од ручно прављених експлозивних направа и мина које су поставили терористи како би спречили напредовање сиријске армије“, рекао је извор.

Он је потврдио да је део терориста током операције убијен, док су други били принуђени да беже у суседне области. Највероватнији правац њиховог бекства је провинција Рака у којој се налази главно упориште ДАЕШ–а.

Сиријска армија кренула је у моћну офанзиву, током које је успела да успостави контролу над низом стратешки важних висоравни на западу те провинције.

Пошто је ДАЕШ освојио град Раку, прогласио га је престоницом такозваног калифата. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала