Вучић: Немам пуно поверење у СПС

© Tanjug / Зоран ЖестићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да нема апсолутно поверење у СПС и да би било неприродно да га има после 2008. и многих других ствари које је у претходном периоду проживео.

„Не би ме изненадило ни да желе да остану с нама, ни да оду са другима“, рекао је Вучић у интервјуу за „Ало“.

СПС - Новица Тончев, Никола Шаиновић и Милутин Мркоњић - Sputnik Србија
СПС спреман за републичке изборе

Он је истакао да је, у општој трговини која постоји у Србији, нарочито срећан што се не плаши уједињавања свих против СНС-а.

„Мислим да је политика рад, храброст и марљивост, а не збрајање могућег и немогућег у мржњи против некога“, рекао је Вучић, одговарајући на питање да ли је могуће да се СПС окрене против напредњака уколико СНС не буде имао натполовичну већину и додао:

„Право СПС-а је да ради оно за шта мисли да је најбоље за њих, али немам апсолутно поверење, и било би неприродно да га имам после 2008. и многих других ствари које сам у претходном периоду проживео“, рекао је.

Александар Вучић и Ивица Дачић на седници Владе Србије - Sputnik Србија
СНС-у подршка 47,7 одсто гласача, цензус прелазе СПС, ДС и СРС

На питање како види то што га функционери СПС-а Ружић и Мркоњић нападају, а Ивица Дачић доказује верност, Вучић је рекао:

„Приметили сте да ништа не говорим о појединим питањима. Нажалост, чини ми се да кад год се доносе тешке мере и кад је нешто непопуларно, увек исти људи или представници коалиције морају да преузму терет на себе“.

Невезано од тога, додао је, увек има поштовање према свим коалиционим партнерима, а одлуку ко ће бити будући коалициони партнер донеће после избора.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала