Јужна Кореја: Северна Кореја планира напад

© AFP 2023 / KIM JAE-HWANРакета приказана на митингу у Северној Кореји
Ракета приказана на митингу у Северној Кореји - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун наредио је да буду спроведене припреме за напад на Јужну Кореју, објавила је јужнокорејска обавештајна агенција.

У затвореном брифингу за чланове партије „Сенури“, јужнокорејска Национална обавештајна служба саопштила је да је обавештајна агенција Ким Џонг Уна почела да ради на примени његовог наређења да буду активирани расположиви капацитети за извођење сајбер и других напада на Јужну Кореју, навео је неименовани званичник у тој странци.

Северна Кореја - Sputnik Србија
Северна Кореја оптужила Јужну за „објаву рата“

Током брифинга, обавештајна служба навела је да би мета напада могли да буду активисти који се противе деловању Пјонгјанга, као и владини званичници, додао је званичник.

Он је истакао и да су могући напади на метро, тржне центре и друга јавна места.

Према његовим речима, Северна Кореја могла би и да отрује активисте и дезертере или их „намами“ у Кину, где би могли да буду киднаповани.

Званичник је одбио да каже да ли се током брифинга разговарало о начину на који су информације прикупљене.

Северна Кореја има историју напада на Јужну Кореју, као што је гранатирање острва 2010. године када је погинуло четворо јужнокорејских званичника или бомбардовање јужнокорејског путничког авиона 1987. године, када је страдало свих 115 путника.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала