Турска опет гранатира позиције Курда у Сирији

© AFP 2023 / DELIL SOULEIMANПозиције Курда на северу Сирије
Позиције Курда на северу Сирије - Sputnik Србија
Пратите нас
Турска војска наставља да гранатира сиријски аеродром Минех, који су Курди повратили од сиријских терориста, као и околна села.
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган и председник Барак Обама - Sputnik Србија
Обама и Ердоган забринути због офанзиве сиријске војске

Турска артиљерија наставља да гађа позиције снага самоодбране сиријских Курда на северу Сирије, саопштила је агенција „Анадолија“.

Раније је Бела кућа саопштила да је председник САД Барак Обама током разговора са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом позвао на прекид гранатирања курдских устаника на северу Сирије.

Гранатирање се изводи из самоходних система „Фиртина“ који су распоређени у турској провинцији Килис на граници са Сиријом. Циљеви удара су аеродром Миних, који су Курди раније заузели од сиријских терориста, и позиције Курда између села Маранас и Тел Рифат.

Турска артиљерија је током недеље гранатирала курдске снаге самоодбране које се налазе у ваздушној бази Минех и у околним селима. Премијер Турске Ахмед Давутоглу назвао је то реципрочним мерама због претње турској граници од стране сиријске курдске Партије демократског савеза (ПДС) и затражио од ПДС–а да напусти своје позиције северно од Алепа, што је лидер те партије Салих Муслим одбио.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала