Тела српских држављана пренета у Триполи

© AFP 2023 / MAHMUD TURKIAМесто напада америчких авиона на камп ДАЕШ-а у Сабарти, Либија.
Место напада америчких авиона на камп ДАЕШ-а у Сабарти, Либија. - Sputnik Србија
Пратите нас
Тела отетих службеника амбасаде Србије у Либији Слађане Станковић и Јовице Степића, који су погинули у америчким ваздушним ударима у Либији, пребачена су у Триполи, саопштило је Тужилаштво Либије.

Како преноси сајт „Либија хералд“, Тужилаштво је у саопштењу потврдило да је у Триполи пренето око 40–ак тела, међу којима су и тела двоје српских дипломата, настрадалих у бомбардовању код Сабрате.

Место напада америчких авиона на камп ДАЕШ-а у Сабарти, Либија. - Sputnik Србија
Отети Срби убијени у ваздушном нападу САД

Тужилаштво је навело да је „спровело неопходне истражне радње“ на месту ваздушних удара у место Гасер Алалга, осам километара западно од Сабрате.

У саопштењу се потврђује да је Тужилаштво прегледало „више од 40 тела“ у болници у Сабрати, која су прегледали здравствени радници.

Тужилаштво Либије наводи да су са свих тела узети ДНК узорци и отисци прстију, као и да су направљене фотографије, преноси „Либија хералд“.

Tо званично саопштење, како преноси портал, следи после спекулација о томе да је у згради било и до 60 припадника ДАЕШ–а.

Амбасада САД изразила саучешће

Ф 16 - Sputnik Србија
Амерички авиони бомбардовали камп терориста у Либији

Амбасада Сједињених Амерчких Држава изразила је данас дубоко саучешће породицама двоје отетих српских држављана, Слађане Станковић и Јовице Степића, који су трагично настрадали у Либији.

„Након што је чуо извештаје медија, амбасадор Кајл Скот је разговарао са премијером Вучићем и министром спољних послова Дачићем како би изразио своје дубоко жаљење и искрено саучешће америчког народа поводом овог трагичног губитка“, наводи се у саопштењу Амбасаде САД достављеном Танјугу.

У саопштењу се наводи да су Сједињене Америчке Државе захвалне Србији на њеној посвећености као партнеру у Коалицији против ИСИЛ-а, која се бори против страхота међународног тероризма.

„Наши напори су усмерени ка спасавању невиних живота, и дубоко жалимо за трагично преминулим службеницима Амбасаде Србије у Либији“, закључује се у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала