Напади у Хомсу и Дамаску најкрвавији од почетка сиријске кризе

© AFP 2023 / SAMEER AL-DOUMY Damascus. (File)
Damascus. (File) - Sputnik Србија
Пратите нас
Број жртава у терористичким нападима на југу сиријске престонице порастао је на 120 људи, а укупан број погинулих у терористичким нападима у Дамаску и Хомсу достигао је 166 особа.

„Серија експлозија које су одјекнуле у недељу највећа је и најкрвавија током свих пет година кризе“, рекао је извор из Црвеног полумесеца. 

У Дамаску је рањено више од 200, а у Хомсу 115 људи. 

Експлозија у Дамаску - Sputnik Србија
Најмање 80 мртвих у Дамаску, ДАЕШ преузео одговорност за нападе (фото)

Министарство иностраних послова Сирије упутило је писма генералном секретару Уједињених нација Бан Ки Муну и Савету безбедности УН са захтевом да под хитно буду осуђени терористички напади који су се догодили у Дамаску и Хомсу, као и да они који спонзоришу терористе буду кажњени. 

„Сирија захтева од Савета безбедности и генералног секретара УН да под хитно строго осуде терористичке нападе и моли Савет безбедности да што пре предузме жестоке мере и казне против земаља које финансирају и подржавају терористе“, пише у саопштењу тог Министарства. 

Серија експлозија догодила се у шиитској четврти Сеида Зејнаб на југу Дамаска у недељу. Најмање три експлозије изазвали су терористи–самоубице, док је у једном случају експлодирао аутомобил. 

У недељу ујутру две експлозије одјекнуле су у Хомсу у четврти Захри.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала