Циклон опустошио Фиџи, 20 погинулих (видео)

© AFP 2023 / JOINT TYPHOON WARNING CENTER Циклон на Фиџију
Циклон на Фиџију - Sputnik Србија
Пратите нас
Најмање 20 људи је погинуло у разорном циклону који је опустошио Фиџи, а званичници упозоравају да би број жртава могао да буде и већи, с обзиром на то да информације из удаљених подручја те острвске државе тек почињу да стижу до централних власти.

Снимци из ваздуха показују да су цела села сравњена са земљом на путу којим је током јучерашњег дана брзином од чак 325 километара на сат прошао циклон Винстон, пренела је агенција АФП.

„Фотографије и снимци из ваздуха са погођених подручја заиста су потресни и не остављају места сумњи у то колико је разарање изазвао овај циклон“, изјавио је координатор Уједињених нација за Фиџи Оснат Лубрани и додао да је јасно да Фиџи чека дуг опоравак.

Винстон, најјачи циклон икад забележен на јужној хемисфери, уништио је велики број домова, тешко оштетио инфраструктуру и натерао престрављено становништво да сигурност потражи у склоништима.

Званични подаци о броју погинулих су у кратком року парасли са шест на 20, пошто су почели да пристижу нови подаци из удаљених подручја.

„Имајући у виду интензитет олује и слике које смо досад видели, веома смо забринути да број жртава неће престати да расте током данашњег дана, као и да су на стотине људи изгубиле домове“, изјавио је директор локалне Управе за ванредне ситуације Акапуси Туифагеле.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала