Сиријска влада прихватила услове примирја

© Sputnik / Александар Јурјев / Уђи у базу фотографијаСтари део Дамаска
Стари део Дамаска - Sputnik Србија
Пратите нас
Власти Сирије су прихватиле услове САД и Русије о прекиду војних акција, али ће се борба против терористичке групе ДАЕШ, Нусра фронта и других милитаната наставити, преноси агенција Сана позивајући се на саопштење владе.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Путин: Имамо шансу да окончамо крвопролиће у Сирији

Сиријска влада је прихватила услове примирја који су јуче усагласили председник Русије Владимир Путин и амерички председник Барак Обама. Споразум ће ступити на снагу 27. фебруара у поноћ.

Приликом разговора о условима, Русија је инсистирала на свом праву да изводи ваздушне ударе на ДАЕШ, Нусра фронт и друге терористичке организације које је прогласио СБ УН. У саопштењу Дамаска наглашава се и да ће сиријске снаге „наставити борбу против терориста. Ове акције ће бити договорене са Русијом“.

У Путиновим и Обаминим разговорима истиче се потреба за позитивним одјеком од стране сиријског режима и наоружане опозиције.

Према условима договора, руски и амерички војници ће заједно одредити на картама територије где су активне групе против којих се „војне операције оружаних снага Сирије, руских оружаних снага и коалиције на челу са САД неће водити“. Председник је додао да ће „опозиционари са своје стране зауставити војне акције против оружаних снага Сирије и група које им помажу“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала