Захарова: Утапање Црне Горе у НАТО је понижење за ту земљу

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Званична представница МИП-а Русије Марија Захарова сматра утапање Црне Горе у НАТО понижењем за ову земљу.
Портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова - Sputnik Србија
Захарова: САД покушава да контролише и Русију и ЕУ

Утапање Црне Горе у НАТО понижава људе у земљи у којој се и даље сећају бомбардовања својих градова од стране војног савеза, рекла је портпаролка руског Министарства иностраних послова Марија Захарова у данашњем интервјуу.

„Знате, то је посебна врста понижења. Јуче сте их бомбардовали, а данас стварате атмосферу да те земље желе да дођу код вас. То је наметање стокхолмског синдрома: када жртва воли свог мучитеља. Али сећање на бомбардовање је и даље живо“, рекла је Захарова руске новине „Аргументи и факти“.

Она је додала да је политичка елита у Црној Гори под притиском Запада и нагласила да питање уласка у НАТО треба да изгласају Црногорци на референдуму.

„Где је ту демократија? Демократија је када питају људе, дозвољавају да се одржи референдум. Шта год причали, и на Криму је била демократија, јер су први пут у животу дали људима да се изјасне. А шта се догађа у Црној Гори? Пре је било Косово, када је Запад прихватио једнострану одлуку: Вашингтон је командовао и Косово су отцепили од Србије“, навела је она.

У вези с тим, она је нагласила да по питању перспективе ступања у НАТО треба дати право гласа Црногорцима.

„Ми покрећемо ово питање на међународним платформама, говоримо о томе да сматрамо недозвољеним притисак Запада на руководство ове земље. Међутим, решавати судбину државе за његове грађане је неприхватљиво — то је у супротности са основним међународним односима за које се залажемо“, навела је Захарова.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала