Претње да су САД спремне да победе Русију — „лабудова песма“

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЗванични представник Министарства одбране Руске Федерације Игор Конашенков
Званични представник Министарства одбране Руске Федерације Игор Конашенков - Sputnik Србија
Пратите нас
Званични представник Министарства одбране Русије Игор Конашенков изјавио је, поводом недавне изјаве Филипа Бридлава да су Сједињене Америчке Државе спремне да се „боре против Русије и да је победе“, да је тешко наћи некога ко би по нивоу русофобичне хистерије могао да се упореди с тим америчким генералом.

„Током последње две године тешко је наћи било кога другог ко би по количини русофобичне хистерије могао да се упореди са садашњим командантом снага НАТО-а у Европи, генералом Филипом Бридлавом“, рекао је Конашенков. 

Према његовим речима, последње изјаве Бридлава у америчком конгресу о „спремности САД да се боре против Русије и да је победе у Европи“ зачудиле су многе, чак и у самој Европи.

Амерички генерал Филип Бридлав - Sputnik Србија
Америка спремна да се „бори и победи“ Русију у Европи

Он је нагласио да је мало ко обратио пажњу на то да је шеф Комитета за оружане снаге у Конгресу САД Мак Торнби пре него што је дао реч Бридлаву, напоменуо да ће „према распореду, бити смењен с те дужности и да ће се бавити другим изазовима после 40 година службе“.

Конашенков сматра да то представља знак забринутости америчког конгреса због понашања Бридлава.

„Због тога све чиме је генерал Бридлав после ове примедбе плашио светску јавност и конгресмене није ништа друго него ’лабудова песма‘ и закаснело опраштање с великом политичком сценом“, закључио је Конашенков.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала