Ово су снежни дивови руске армије (фото)

© Фото : Russian Defense MinistryВојне моторне санке
Војне моторне санке - Sputnik Србија
Пратите нас
Друга експедиција на којој су тестиране напредне верзије војних возила за арктичке услове успешно је завршена на полуострву Варандеј у близини јужне обале Баренцовог мора, саопштило је руско Министарство одбране.

„Током експедиције успешно су тестирана модерна и унапређена војна возила, као и прототипови, који су већ враћени у град Броници у Московској области“, стоји у саопштењу Министарства.

Министарство напомиње да је у експедицији учествовало четрнаест возила, укључујући и две амфибије шестоточкаша: „трекол 39294“ и „трекол 39295“.

© Фото : trecol.ruТрекол 39294
Трекол 39294 - Sputnik Србија
Трекол 39294

„Трекол“ је препознатљив по великим гумама са ниским притиском и доступан је у две верзије — путничкој и теретној. Шасија возила од фибергласа има врло низак ниво проводљивости спољне температуре, тако да је идеално за рад на температури у распону од плус 45 до чак минус 45 степени Целзијусове скале.

© Фото : IA "Oruzhie Rossii"Камаз 43502 Патрол
Камаз 43502 Патрол - Sputnik Србија
Камаз 43502 Патрол

Током експедиције тестирана су и возила „камаз 43502 патрол“ и камион „камаз 53501ХЛ“, као и „урал 63706“ „торнадо У“ са оклопљеном кабином, „урал некст 6к6“ и „урал 4320-3КСЛ“.

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Уђи у базу фотографијаУрал "NЕXT" камион
Урал NЕXT камион - Sputnik Србија
Урал "NЕXT" камион

Приликом тестирања урађено је на десетине студија на више од 30 индикатора који су потврдили поузданост ових возила у арктичким условима.

Министарство напомиње да су спроведене и додатне студије, укључујући и оне које се односе на заштиту животне средине.

Возила су у тешким климатским условима прешла више од 6.000 километара и потврдила квалитет својих напредних карактеристика. Сви циљеви и задаци експедиције су реализовани у целости, саопштило је Министарство.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала