Горбачов: Свет клизи ка трећем светском рату

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаМихаил Горбачов
Михаил Горбачов - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши лидер СССР-а Михаил Горбачов сматра да свет пролази кроз веома опасну фазу и да му у најмању руку прети нови хладни рат, јер горуће проблеме није могуће решити оружаном борбом и милитаризацијом већ конструктивном политиком и дијалогом.

„Сматрам да живимо у веома опасном периоду. Свет клизи ка новом хладном рату у којем се нико неће предати. Све су то глупости! Неопходно је само једно — бавити се светском и конструктивном политиком“, поручио је Горбачов у интервјуу за руску телевизију „Рен“.

Михаил Горбачов - Sputnik Србија
Горбачов: Споразум о примирју корак ка побољшању односа Русије и САД

Бивши лидер Совјетског Савеза, који ускоро слави свој 85. рођендан, истакао је да је, како ствари стоје, трећи светски рат већ отпочео, будући да се користи оружје за масовно уништење, као и нуклеарно оружје.

„Троше се огромне суме новца на наоружање. Понавља се све оно што нас је једанпут довело до пропасти. Неопходно је то зауставити, јер се појављују нове земље које имају оружје“, подвукао је Горбачов.

Он је упозорио и да се Уједињене нације све мање баве процесима проналаска мирног решења, иако је неопходно искористити ту институцију како би се направио помак ка опстанку човечанства.

„Неопходно је бавити се политиком и дијалогом. Човек је од памтивека знао да је питање опстанка у његовој природи“, закључио је Горбачов.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала